2018. január 16., kedd

The Tea Break Award, azaz A Teaszünet Díj 2.

Egy kicsit megkésve, de meghoztam nektek a második Teaszünet díjamat. Amit nagyon szépen köszönök Szatti-nak, számomra ez rendkívül nagy megtiszteltetés, hogy tőle is megkaptam ezt a díjat. Hiszen a Pennát a kézbe volt az első olyan oldal, amit valóban elkezdtem követni. Szóval köszönöm. 😊Szabályok

1. Köszönd meg a jelölést annak, akitől kaptad a díjat, említsd meg és linkeld be a blogját. Másold be a szabályokat a bejegyzésedbe te is.

2. Mielőtt megválaszolnád a kérdéseket, illesz be egy idézetet, amiről azt gondolod, hogy a legjobban illik hozzád, jellemez téged.

3. Válaszold meg a 8 kérdést, amiket a téged díjazó blogger tett fel.

4. Írj újabb 8 kérdést, amiket majd a te jelöltjeid fognak megválaszolni.

5. Jelöld meg azokat a bloggereket a blogjaikkal együtt, akiket megjutalmazol a díjjal, s magyarázd meg pár szóval, miért pont rájuk esett a választásod.


+1. Kívánj valami szépet az általad díjazott bloggereknek.


"Űzött vadként rohanok magam mögött,
hogy elérjem azt, ki helyett én jövök.
Fénytelen üregből jutok a felszínre.
Rohanok, magamat el sosem érve."
                             /Belányi József/Szatti kérdései:

1. Mi az a három tárgy, ami a legkedvesebb a számodra? 

Ha jobban belegondolunk ez egy néhéz kérdés, ha kapásból kellene mondanom három dolgoz, akkor azt mondanám, hogy a ukulelém, a határidőnaplóm és a kedvenc baglyos bögrém. De ha jobban belegondolok akkor rájövök, hogy vannak ezeknél sokkal meghatározóbb tárgyak is az életemben, amik hát valljuk be több, mint három. Szóval, az egyik legkedvesebb tárgy számomra anyukám egyik régi bőr hajcsatja, amit a mai napig imádok a hajamban hordani, ilyen még az egyik nyakpántom, amit még az egyik néptánc fellépésem előtt kaptam, mivel voltam olyan szétszórt és otthon hagytam az enyémet. S végül a harmadik legkedvesebb tárgyam, az a lánc s a láncon a gyűrű, amit még a párom készített nekem, nemsokkal azután, hogy összejöttem, nos azóta nem telt el úgy nap, hogy ne lett volna rajtam.

2.Ha most ebben a pillanatban kávézhatnál vagy teázhatnál valakivel, ki lenne az és miért?
Kávézni, teljes bizonnyal a legjobb barátnőmmel kávéznák, leginkább azért mert már nagyon régen találkoztunk és nagyon hiányzik. Teázni viszont a dédmamámmal szeretnék, aki már sajnos nincs közöttünk, de az elmúlt hónapok alatt rettentő sokat jár a fejemben.

3.Milyen könyvet olvasol jelenleg, vagy milyen könyvet olvastál legutoljára? Miért azt a könyvet választottad?
Nos, jelenleg az Ilona Andrews házaspár Világok peremén második kötetét olvasom, illetve próbálkozok vele, s akkor ebből kiindulva már meg is van az ok, hogy miért. Ugyanis én nagyon szeretem azokat a könyveket, amiknek az első körülbelül ötven oldalán nagyon nehezen rágom át magamat rendszerint több próbálkozás után, viszont miután átjutottam az ötven oldalon szinte alig tudom lerakni a könyvet. Ilyen volt nekem a Világok peremén 1., a Lakatos Levente Szigor 1-2. kötete és még a Samantha Shannon Csontszüret című kötete is. 😃😃

4.Mondj egyetlen dolgot, ami bármikor, még a legrosszabb pillanatodban is képes mosolyt csalni az arcodra! Miért az, vagy miért pont ő (ha már személy)?
Számomra az egyetlen személy, aki a legmélyebb gödörből is visszaránt a felszínre, nem más, mint a párom. Hiszen legyek akármilyen rossz hangulatba vagy kelljek fel bal lábbal egy rossz álom miatt, elég ha rá gondolok, arra hogy milyen érzést kelt bennem, amikor megölel, amikor reggelente lenyomiz, vagy amikor puszit nyom a vállamba reggelente.

5.Miért blogolsz? Mi adta az ötletet a megalkotásához?
Az ötletet az adta, hogy szerettem volna összegyűjteni egy helyre a verseimet, mivel akkoriban még csak kis cetlikre írtam, amik meg valljuk be nagyon sokszor elkeveredtek. Viszont mostanra leginkább azért blogolok, hogy valamilyen formában fejlesszem az írásomat. Na meg azért, mert szeretek blogolni és ezzel foglalkozni. Motivál. 😊

6.Mi szerinted  és mások szerint a legjobb tulajdonságod? (ez akár különbözhet is)
Mások szerint az én legjobb tulajdonságom az, hogy erős vagyok, na de nem külsőleg értve, hanem úgy hogy lélekben vagyok erős. Nem is tudom, hogy miképpen kellene ezt megfogalmaznom. 
A barátom szavaival élve erős nő vagyok.
Szerintem pedig a legjobb tulajdonságom az, hogy kreatív vagyok, na már úgy, hogy úgy gondolom, hogy kreatívan gondolkodom, hogy másképp látom a világot mint mások.Számomra nagyon kreatív. 

7. Mi az az édesség, amivel abszolút le lehet venni a lábadról?
Hát erre csak annyit tudok mondani, hogy ami csokival kezdődik és végződik az már rossz nem lehet.

8.A közeljövőben milyen célt szeretném megvalósítani? 
Több pont is van a listámon, amit az elkövetkező egy-két hónapon belül meg szeretném csinálni. Elsősorban Februártól dolgozni szeretnék minden egyes nap! El szeretném indítani a Folk & Stone névre hallgató webshopomat. Kiadni az első kötetemet, és festeni szeretnék. 


Az én kérdéseim:
1. Mi az, ami inspirál, mind az életben, mint írás közben?
2. Miért kezdtél el blogolni? Mi az, amit a legjobban szeretsz benne?
3.Van újévi fogadalmad? Ha igen, mi az?
4.Van olyan hely, ahol még nem voltál, de mindenképpen szeretnél eljutni?
5. Mi a legjobb téli élményed?
6.Van olyan blogger, aki nagyon inspirál? Ha igen, miért?
7. Van kedvenc kortárs költőd? Ha igen, ki az?
8. Mi a legnagyobb hibád?


Akinek, pedig tovább szeretném, adni a díjat az Shina Word, a Könyvek, Kreatív és Állatvilág című blog írója és Buli Vivien.


Továbbá szerettem volna csatolni a bejegyzéshez annak a bloggernek az oldalát is, akitől elindult a Teaszünet Díj. Érdemes ezt elolvasni a kitöltés előtt:

A.
Megjegyzés küldése

együtt a kútba

& igen, mondom, hogy  kezdjük újra,  hogy ugorjunk bele  együtt a kútba mert ez lételme és  létezésünk alapja kell,  h...

Keresés ebben a blogban