2017. április 11., kedd

Az első Liebster Awad díjunk!


Sziasztok!🙋
Egy roppant kellemes hírrel jelentkezem, ugyanis a blog díjazott lett a Liebster Award-on. Amit Brukúnak, az Első bekezdés írójának köszönhetek 💛.
Őszintén, valójában én sosem gondoltam volna, hogy az én szárnyaim között is lesz valaha valamilyen díj, szóval, most aztán nagyon boldog vagyok, ezért szeretném még egyszer megköszönni Brukúnak.
Na, de vágjunk is bele! 💪
Szabályok ismertetése:
 • Nevezd meg, azt akitől kaptad a díjat, linkeld be, illetve köszönd meg neki
 • Válaszolj 10 kérdésére
 • Tegyél fel 10 kérdést
 • Jelöld meg azokat a blogokat, akiknek továbbítod a díjat

 • Mi volt az első könyv, amit elolvastál magadtól? - Az első olyan könyv amit teljesen magamtól kezdtem el olvasni Kathryn Lamb Az utolsó szó jogán című ifjúsági könyv volt, viszont már jóval előtte megfogott az irodalom, mégpedig a Légy jó mindhalálig című kötettel.

 • Ha körbeutazhatnád a világot hova mennél el egyből? Miért? - Legelőszőr Skóciát venném célba, bár nyomós okot nem tudok felhozni. Egyszerűen vonz a kultúra, a skót hagyomány és maga a táj.

 • Volt már olyan, hogy kedvességből készítettek neked ételt/sütit, de ehetetlen volt? Mit tettél? Megmondtad vagy megpróbáltad megenni? - Volt, bár azt nem mondanám, hogy ehetetlen volt... egy születésnapi tortáról beszélek, amit a 19. születésnapomra sütött nekem anyukám. Természetesen nem mondtam meg neki, hogy nem sikerült a legjobban, egyszerűen megköszöntem, hogy ilyen finomat csinált nekem és megettem.

 • Miért szeretsz írni? - Ez eléggé összetett: szeretek írni, mert írás nélkül lélegezni sem tudok, az írással adom ki magamból a felgyülemlett feszültséget - általában ezért olyan depis vagy indulatosak a soraim 😅 - és talán ami miatt a legjobban ragaszkodom az íráshoz, az az, hogy a szavakban érzem azt leginkább, hogy önmagam vagyok. Mert itt kiihatom magamból azokat a gondolatokat, véleményeket, amit egyébként nem önthetek hangok formájába.

 • Ha azt mondanám, hogy megfilmesítem az egyik regényedet, akkor melyiket választanád? Miért? - Elsőre azt válaszolnám, hogy nagy megtiszteltetés, viszont másodjára meg annyit válaszolnék, hogy még nincs a kezeim között olyan regény, amit érdemes lenne megfilmesíteni!😅

 • Tegyük fel, hogy éppen a kávédat szürcsölöd, amikor felhív egy ismeretlen nő telefonon, hogy a férjedet baleset érte. Letennéd a telefont, hiszen téves hívás, arra gondolva, hogy telefon betyárkodnak? Átirányítanád a hívást a mentőkhöz? Oda rohannál a pincérhez és tolmácsolnád a beszélgetést? - Egyenlőre még nem vagyok férjnél, tehát a férj helyet a barátomra fogok gondolni. Ha egy ismeretlen nő telefonálna, s arra utalna hogy a barátom balesetet szenvedett, eszembe sem jutna, hogy egy szedet vetett telefon betyár van a túloldalon: nem raknám le a telefont, nem rohannék a pincérhez, átirányítanám a hívást a mentőkhöz, és már szedném is a sátorfámat - a többi vendégnek meg legfeljebb csak annyi tűnne fel, hogy volt kávét szürcsölgető nő, nincs kávét szürcsölgető nő. 

 • Ebook vagy könyv párti vagy? - Ha ezt a kérdés most egy személyes beszélgetés alatt hallatszott volna el, rávágtam volna, hogy természetesen könyv párti vagyok. Viszont most van időm átgondolni a kérdést. Tény, hogy szeretem a könyveket, az illatukat, a papír érintését... viszont mostanában egyre többet olvasok e könyveket, mivel praktikusok, kis helyen elfér rengeteg könyv, s órán sem veszik észre 😋, de ennek ellenére még így is azt a választ adom,hogy könyv párti maradtam.

 • Befolyásol e a könyvborító és/vagy fülszöveg könyv vásárlásánál? - Egyértelműen igen! Mármint a könyvborító engem nagyon befolyásol... jobban mint a  fülszöveg, de erről nem igazán tehetek mivel vizuális típus vagyok!😊

 • Mi a kedvenc idézeted? Miért? - Konkrétan kedvenc idézetem nincsen. Viszont nagyon sokat szeretek. Ilyen példul: 
"Maslow meg a kibaszott  piramisa miatt van ez az egész!
Még a keresztnevét sem tudom, de utálom a fickót.
Majd rákeresek a neten, hogy hol van eltemetve,
és köpök egyet a sírjára." - Belányi József

"Nagy mély szemed reám ragyog sötéten" - József Attila

"Ők azért nevetnek rajtam, mert más vagyok. Én azért nevetek rajtuk, mert mind ugyanolyanok." - Kulrt Cobain

 • Mit szeretsz a blogolásban leginkább? - Hogy a gondolataim eljutottak hozzád is.


Az én 10 kérdésem:
 1. Szia! Hogy érzed magadat?
 2. Mi volt az a pillanat az életedben, ami miatt elkezdtél írni?
 3. Játszol valamilyen hangszeren? Ha igen milyen hangszeren,
 4. Képviselsz valamilyen stílust? Gondolok most az írásra, zenére.
 5. Milyen műfajban szeretsz leginkább alkotni?
 6. Melyiket választanád a vers, novella és a regény között, hogyha a  kiválasztottban kellene alkotnod életed végéig?
 7. Mit olvastál legutoljára? Mi a véleményed róla?
 8. Mit gondolnak a barátaid arról, hogy blogolsz, verselsz, írsz?
 9. Mit gondolsz kinövöd valaha az írást? Vagy életed végéig folytatod?
 10. Ha kiadhatnád a könyvedet teljesen ingyen, te belevágnál?


Az én díjazottaim:
Puszillak titeket:
N. M. Anna

Nincsenek megjegyzések:

Keresés ebben a blogban